Signatura Conveni de Col.laboració entre LleidaDrone, Hemav i el Parc Científic de #Lleida

by - 17:05

Totes les fotografies (C) Herminia Sirvent, Ajuntament de Lleida

HEMAV desenvoluparà al Parc Científic un projecte per lluitar mitjançant drons contra les plagues de llagostes a l’Àfrica i Àsia
D’acord amb el conveni de col·laboració signat avui entre l’empresa, Lleida Drone i el Parc
(12/05/16)

L’empresa High Endurance Multipurpose Aerial Vehicles, (HEMAV), desenvoluparà al Parc Científic de Lleida un projecte per combatre les plagues de llagostes a l’Àfrica i Àsia a través de les dades recollides per drons. HEMAV ha rebut l’encàrrec de la FAO per dissenyar l’aplicació específica, i comptarà amb la col·laboració de Lleida Drone i del Parc.



Aquest és un dels primers fruits del conveni signat avui entre el Parc,l’associació Lleida Drone i HEMAV. Álex Gomar, codirector general de l’empresa, ha destacat el caràcter agrari i humanitari del projecte “ja que, després d’una plaga de llagostes, les tribus passen gana durant anys”. HEMAV és també autora de l’app Ranger Drone, amb tecnologia low cost, que vigila els parcs naturals africans per evitar la caça furtiva d’animals.


Amb la signatura avui del conveni de col·laboració entre HEMAV, Lleida Drone i el Parc Científic, es consolida un clúster en l’àmbit dels drons. Àngel Ros, vicepresident del Parc, l’ha definit com “un sector emergent que té una aplicació molt clara en el món agrari i rural i que ha trobat en el Parc Científic grans professionals per treballar-hi”.
El gerent del Parc, Josep Clotet, ha recordat després de la signatura del conveni els projectes ja desenvolupats en el Parc pels experts en el món dels drons. Ha afegit, a més, que “la Generalitat ha reconegut el clúster del Parc Científic de Lleida com un dels més potents de Catalunya i, probablement, de l’Estat”.


El president de Lleida Drone, Andreu Ibáñez, i el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la Universitat de Lleida, Albert Sorribas, s’han referit a la importància de la formació i de la interacció entre sectors per afrontar el repte de crear noves aplicacions que resolguin problemes i millorin els serveis.



Prensa:

- Diari Segre


- UA1FM programa de l' Un Dia Més a UA1FM entrevistant a l'Alex Gomar d' Hemav.

- La Mañana





You May Also Like

0 comments