LleidaDrone Robotics a la Fira de Sant Miquel 2022 amb el nou tractor robótic Amiga

by - 14:43



L'Amiga ja es aquí:

En la foto: Andreu Ibáñez, President de LleidaDrone (esquerra)
i Edgar Riba, Desenvolupador CV i IA de Farm-ng
FOTO: Javier Martin


Des de l'inici del grup l'any 2010 i escrit al registre oficial quan vam crear l'Associació el 2011, LleidaDrone té per objectiu el fet de dinamitzar el sector mitjançant el desenvolupament d'esdeveniments i projectes tecnològics al voltant de les tecnologies que incorporen els drones.

Volem fins al 2022, 12 anys després, LleidaDrone ha desenvolupat dotzenes de projectes software des de la seva seu als Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida i conjuntament amb les altres iniciatives que allà resideixen, com els grups de desenvolupadors de Google, la comunitat mundial Liquid Galaxy o el nostre spin Off P.E.R.A. que es dedica a temes en els quals apareixen els nous minúsculs satèl·lits espacials anomenats Cubesats, tendència coneguda com a NewSpace.

Hem i seguim formant i desenvolupat projectes amb drones aeris, projectes de drons submarins (ROV), projectes de grans drones, juntament amb Dronecoria, per reforestar boscos cremats, treballat les carreres de drones des de la nostra escuderia LleidaDrone Racing Team, col·laborat amb projectes de l'espai en l'àmbit divulgatiu i formatiu, com la P.E.R.A. Ground Station, amb el suport de la Generalitat, o de promoció del territori, com el Simulador de Pagès, projecte promocional i formatiu adreçat a l'Horta de Lleida.

L'any 2022 Lleida Drone torna a fer un salt, i en aquest cas un aterrament, i comença una nou àrea basada en la robòtica orientada a l'agricultura i altres sectors.

Més tard o més d'hora tots els projectes treballats són de robòtica, i com diem sempre a les mil i una presentacions que hem fet, els drones van per l'aire, sota l'aigua o per terra, i comparteixen les tecnologies, com els seus xips de control, les ràdios, els sensors, o el software.

I la primera acció que farem, i que fa mesos que estem preparant, es presentarà dins de l'entorn de la Fira de Sant Miquel 2022, amb la qual tenim signat un acord de col·laboració des del 2016.

A la foto entre altres el president de torn de la Fira en aquell moment,
l'alcalde àngel Ros, i el director de Fira de Lleida Oriol Oró.

- Per un costat LleidaDrone ha establert una col·laboració amb la startup radicada en el Silicon Valley Farm-ng. Aquesta empresa ha desenvolupat un tractor elèctric anomenat Amiga, i que està basat en programari obert. Això comporta múltiples beneficis per la indústria agrícola i altres, i beneficis per l'usuari final, com pels pagesos o ramaders, ja que amb un mínim coneixement les seves màquines podran fer tasques automatitzades.





I com un vídeo val més que mil paraules, aquí podeu veure l'Amiga en acció:



L'Amiga amb diferents eines pel camp.

El fet de tenir una plataforma adaptable per part de l'agricultor, des de la mateixa estructura mecànica, fins a la seva plataforma de control, permetrà crear un ecosistema de fabricants d'accessoris pel camp, i de programadors, que podran desenvolupar aplicacions amb tecnologies actuals com són la visió per computador i la intel·ligència artificial, tot des d'un entorn assequible anomenat Python (el llenguatge de programació).


- Dins del nostre esperit de promoció, i per a potenciar la robòtica agrícola, sector bàsic a Lleida i al país, i de més importància cada dia, farem una activitat relacionada amb els desenvolupadors de software. Conjuntament amb Farm-ng, fabricant de l'Amiga, la Fira de Lleida, el Google Developers Group de Lleida i altres partners, serà una Hackathon que anomenarem Amiga Farm@thon, a on diversos grups de programadors seran formats per crear solucions programant la plataforma.


Tota la informació de la Farm@thon es troba en aquest post:






L'esdeveniment és anomenat "Amiga Farm@thon" i es durà a terme el dijous 29 a la Fira de Sant Miquel 2022. Més informació al peu d'aquest post.

- Per altra banda, i més important perquè el que no es veu no es creu o entén, disposarem en primícia a Europa del primer tractor Amiga. Per això davant de l'habitual estand de LleidaDrone al pavelló 4 de Fira de Lleida tindrem una zona Amiga, a on el tractor serà mostrat i explicat diàriament, i a on també els programadors de l'Amiga Farm@thon podran provar les seves aplicacions.

A continuació i per poder tenir una major idea de les virtuts que una plataforma elèctrica i robotitzada pot tenir pel camp, podeu llegir la informació amb la Nota de Premsa oficial de Fira de Lleida, i també les dades relatives a l' Amiga Farm@thon.

Nota de premsa oficial de Fira de Lleida

LLEIDADRONE ROBOTICS PRESENTARÀ A LA FIRA DE SANT MIQUEL I EN PRIMÍCIA A TOT EUROPA

LA PLATAFORMA AMIGA PER A L’AGRICULTURA  


Es tracta d’un micro-tractor elèctric amb Visió per Computadora i Intel·ligència Artificial que aporta avantatges molt importants per al pagès i per a l’agricultura en general


L'Associació LleidaDrone, a través de la seva nova línia d'actuació LleidaDrone Robotics, portarà a la Fira de Sant Miquel de Lleida la plataforma Amiga, un micro-tractor elèctric que incorpora Visió per Computadora i Intel·ligència Artificial i que es presenta com a novetat en exclusiva a tot Europa. La plataforma ha estat desenvolupada per la firma nord-americana Farm-ng, amb seu al Silicon Valley, i comportarà una sèrie de canvis i avantatges molt importants per al pagès i per a l’agricultura en general. 


Entre altres avantatges, l'AMIGA està equipat amb motors elèctrics, que no requereixen pràcticament cap manteniment, gasta 10 vegades menys en energia que el seu equivalent en combustible, emetent zero contaminació i zero sorolls. Tots aquests avantatges comporten, en cost global, un estalvi en l’adquisició i manteniment de l'aparell del 80% respecte als seus homòlegs no elèctrics. 


El tractor pot comptar de manera opcional amb un avançat sistema de navegació en temps real basat en càmeres i sensors controlats per processadors Xavier de la firma Nvidia. El conjunt anomenat Amiga Brain és capaç de fer el seguiment automàtic a persones, aturar-se davant d’objectes, seguir les línies de les plantacions i portar a terme altres funcionalitats per a diferents entorns agrícoles. El tractor obtindrà actualitzacions periòdiques i gratuïtes de programari.


El tractor Amiga és a més una plataforma ampliable pel mateix usuari, que pot incorporar qualsevol mena d’accessori mecànic o sensor, acoblant-lo a la seva estructura tubular estàndard d’acer d'1,5 polsades. Fins i tot compta amb un SDK, una extensió de software basat en programari obert que permetrà crear altres funcionalitats si es tenen els coneixements adients en programació, basada en el llenguatge Python, actualment el més estès i fàcil d’aprendre.


Per explicar el funcionament d’aquest sistema revolucionari -en la línia de difondre les noves tecnologies que constitueix un dels eixos d’actuació de LleidaDrone-, aquesta associació, conjuntament amb Fira de Lleida i la firma Farm-ng, organitzaran durant la fira de Sant Miquel la primera Farm@thon d'Espanya. La iniciativa permetrà formar diferents grups de programadors en aquesta nova tecnologia, els quals podran participar a continuació en un concurs de desenvolupament d'aplicatius, amb l’atorgament de diversos premis.


El revolucionari tractor restarà exposat al pavelló 4 de la Fira de Sant Miquel en una zona especial en la qual es podrà veure en funcionament, i el sistema serà presentat també a la Sala Sud del Pavelló 4 de Fira de Lleida, alhora que concorrerà al Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària


Cal recordar que LleidaDrone, en una de les seves altres línies d’actuació, explicarà també en el marc de la Fira de Sant Miquel els avenços del projecte Dronecoria en la lluita contra el canvi climàtic. Aquest projecte se centra en la creació de tecnologia, implicant diversos seccions socials, per mitjà de diferents iniciatives per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic reforestant boscos cremats mitjançant drones. També s’incidirà en l'ús de sistemes d'intel·ligència artificial per al treball de camp. 


La 68a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre de 2022 en el recinte de Fira de Lleida.




Castellano

LLEIDADRONE ROBOTICS PRESENTARÁ EN LA FERIA DE SANT MIQUEL Y EN PRIMICIA EN TODA EUROPA LA PLATAFORMA AMIGA PARA LA AGRICULTURA


Se trata de un micro-tractor eléctrico con Visión por Computadora e Inteligencia Artificial que aporta ventajas muy importantes para el agricultor y para la agricultura en general


La Asociación LleidaDrone, a través de su nueva línea de actuación LleidaDrone Robotics, llevará a la Feria Agraria de Sant Miquel de Lleida la plataforma Amiga, un micro-tractor eléctrico que incorpora Visión por Computadora e Inteligencia Artificial y que se presenta como novedad en exclusiva en toda Europa. La plataforma ha sido desarrollada por la firma norteamericana Farm-ng, con sede en Silicon Valley, y comportará una serie de cambios y ventajas muy importantes para el campesino y para la agricultura en general. 


Entre otras ventajas, el AMIGA está equipado con motores eléctricos, que no requieren casi mantenimiento, gasta 10 veces menos en energía que su equivalente en combustible, emitiendo cero contaminación y cero ruidos. En coste global estas ventajas suponen un ahorro en la adquisición y mantenimiento del aparato del 80% con respecto a sus homólogos no eléctricos. 


El tractor puede contar opcionalmente con un avanzado sistema de navegación en tiempo real basado en cámaras y sensores controlados por procesadores Xavier de la firma Nvidia. El conjunto llamado Amiga Brain es capaz de seguir de forma automática al agricultor, detenerse frente a volúmenes (personas, animales u objetos), seguir las líneas de las plantaciones y realizar otras funcionalidades para entornos agrícolas diversos. El tractor obtiene actualizaciones periódicas y gratuitas de software. 


El tractor Amiga es además una plataforma ampliable por el mismo usuario, que puede incorporar cualquier tipo de accesorio mecánico o sensor, acoplándolo a su estructura tubular estándar de acero de 1,5 pulgadas. Incluso cuenta con un SDK, una extensión de software basado en software abierto que permitirá crear otras funcionalidades si se poseen los conocimientos adecuados en programación, basada en el lenguaje Python, actualmente el más extendido y fácil de aprender. 


Para explicar el funcionamiento de este sistema -en la línea de difundir las nuevas tecnologías que constituye uno de los ejes de actuación de LleidaDrone-, esta asociación, conjuntamente con Fira de Lleida y la firma Farm-ng, organizarán durante la feria de San Miguel la primera Farm@thon de España. La iniciativa permitirá formar a diferentes grupos de programadores en esta nueva tecnología, los cuales podrán participar en un concurso de desarrollo de aplicativos, con la entrega de varios premios. 


El revolucionario tractor quedará expuesto en el pabellón 4 de la Feria de San Miguel en una zona especial en la que se podrá ver en funcionamiento, y el sistema será presentado también en la Sala Sur del Pabellón 4 de Feria de Lleida, a la vez que concurrirá al Premio en la Innovación Tecnológica y Seguridad en el Diseño de las Máquinas Agrícolas y de los Equipos de la Industria Agroalimentaria.


Cabe recordar que LleidaDrone, en una de sus otras líneas de actuación, explicará también en el marco de la Feria de Sant Miquel los avances del proyecto Dronecoria en la lucha contra el cambio climático. Este proyecto se centra en la creación de tecnología, implicando diversas secciones sociales, mediante diferentes iniciativas para contribuir a la lucha contra el cambio climático reforestando bosques quemados mediante drones. También se incidirá en el uso de sistemas de inteligencia artificial para el trabajo de campo. 


La Feria de Sant Miquel y Eurofruit tendrán lugar del 29 de septiembre al 2 de octubre en el recinto de Fira de Lleida.


Más información: Andreu Ibáñez (presidente de LleidaDrone) – tel. 636 27 56 99 




English version

LleidaDrone Robotics will present at the Sant Miquel Fair 2022 the Amiga, a new compact electric platform for Agriculture that incorporates a modular setup for multi-sensor and tools ecosystem aided with Computer Vision and Artificial Intelligence to help the farmer in any task on the field.

The LleidaDrone Association comes back to the Sant Miquel Fair to show its new line of action LleidaDrone Robotics while presenting the Amiga electric platform as an exclusive novelty throughout Europe. The platform has been developed by the firm Farm-ng, Inc. based in the American Silicon Valley, and brings a series of very important changes and advantages for the farmer and general-purpose agriculture.

Among other advantages, the Amiga is a small, modular electrical platform that utilizes no energy for idling and minimal for operating when not working, reducing maintenance and emissions. The Amiga can be rapidly changed in configuration to adapt to all types of working conditions, suiting the creative needs of the users.

The platform can optionally include a sub-system for changes in work demands. These systems include lifting, pulling, carry and dispense, data capture, teleoperation, and advanced real-time navigation. The advanced features utilize edge processing from cameras and sensors controlled by a Xavier processor from Nvidia. The Amiga Brain is capable of automatically tracking people, stopping in front of objects, following plantation lines, and other features for different agricultural environments.

The Amiga is a modular platform that allows the farmer to attach any mechanical accessory, tools, or sensors, taking them to their standard 1.5-inch steel tubular structure. It also provides a Python SDK, an open-source software extension that will allow you to create other functionality if you have the right skills in programming, based on the Python language, which is the most widespread and easy to do today.

To showcase this technological innovation, and following the spirit of the Association, LleidaDrone, together with the firm Farm-ng and Fira de Lleida, will also organize during the Sant Miquel fair the first Farm@thon in Spain, a developer’s workshop around Robotics and Agriculture, where different groups of programmers will be trained in their technology and then participate in an application development contest with various prizes.

The Platform will be exposed to pavilion 4 of the Fira de Sant Miquel in a special area where it can be seen in operation.

Per a qualsevol dubte i requeriments de comunicació envieu mail a lleidadrone@gmail.com

You May Also Like

0 comments