Nota de Premsa: DRONS PER A L’AGRICULTURA DE PRECISIÓ, PROTAGONISTES DE LA FIRA DE SANT MIQUEL

by - 16:17




DRONS PER A L’AGRICULTURA DE PRECISIÓ, PROTAGONISTES DE LA FIRA DE SANT MIQUEL
La Lleida Drone Arena acull una zona d’exposició, una àrea de vols i conferències professionals
Els drons tindran un protagonisme important a la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 31a edició d’Eurofruit, certàmens paral·lels que tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre de 2016. El saló internacional serà el marc de la Lleida Drone Arena, amb una zona d’exposició, un espai de vols i unes jornades centrades en aquesta tecnologia innovadora. La Iniciativa és el resultat de la col·laboració entre Fira de Lleida i l’Associació Lleida Drone, que s’ha concretat aquesta tarda en el conveni signat per Àngel Ros, alcalde de Lleida i president de Fira de Lleida, i Andreu Ibáñez i Jordi Lordan, president i secretari de l’Associació Lleida Drone, respectivament.

El conveni de col·laboració potenciarà i estimularà l’ús de les tecnologies en general i les aplicacions dels drons en particular en el sector agroalimentari en el marc de la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit. L’acord estableix que Fira de Lleida farà les actuacions adients per promocionar les activitats del sector dels drons i de l’associació en ambdós certàmens, posant a la seva disposició espais i serveis i fent difusió de les jornades tècniques que es desenvolupin. De la seva banda, l’Associació Lleida Drone difondrà totes les accions de col·laboració que es duguin a terme amb Fira de Lleida amb la finalitat de donar-les a conèixer entre l’alumnat i el públic en general i dinamitzarà l’esdeveniment firal duent a terme activitats divulgadores i científiques i d’aplicació dels drone.


La Lleida Drone Arena, dedicada a l’agricultura de precisió, serà un espai de 500 m2 que disposarà d’una zona d’estands (espai específic en què les empreses i les associacions del sector estaran presents per divulgar els seus productes i serveis) i l’espai de vol, una zona exterior específica per a demostracions de vols, coberta i protegida amb una gran xarxa de seguretat per respectar la normativa vigent. Aquesta darrera zona, es dedicarà de dijous a la tarda al dissabte al matí al món dels professionals de l’agricultura i els drons i constarà d’una plantació simulada dins de la xarxa professional, la qual serà escanejada pels drons en demostracions regulars (cada hora), a partir de les quals els experts de les empreses explicaran en directe al pagès els processos i els resultats.



El dissabte a la tarda i el diumenge l’espai de vol es convertirà en una zona lúdica en què diferents institucions i empreses cediran els seus drons per jugar i es faran tallers de vol i construcció de drons, competicions per a nens i nenes i demostracions de curses de drons.



També el dijous 29 de setembre s’organitzen a l’espai de conferències del Pavelló 4 de Fira de Lleida les IX Conferències Professionals i Amateur de Lleida Drone, una iniciativa destinada a apropar la tecnologia dels drons a la societat, tant a l’àmbit professional com a l’amateur. Els organitzadors han previst una sessió doble, primer amb una exposició de casos d’èxit de serveis agrícoles amb drons, i després amn un networking en què les empreses i els clients tindran 10 minuts per contactar i parlar sobre les solucions específiques per al sector agrari i fruiter (agricultura de precisió).




L’associació Lleida Drone, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de Lleida, és una entitat formada per diversos professionals, amateurs i empreses del sector que desenvolupen projectes de tecnologia conjunts relatius als drons i organitzen jornades divulgatives com les Trobades Lleida Drone, en les que es divulguen els diferents avenços del sector.




Cal recordar que la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 31a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre de 2016.



Servei de premsa de Fira de Lleida: tel. 973 22 15 96

You May Also Like

0 comments