Nota de Premsa de la Fira de Lleida respecte a les IX Conferències de #LleidaDrone

by - 9:03


CASOS D’ÈXIT DE SERVEIS AGRÍCOLES AMB DRONS A LA FIRA DE SANT MIQUEL
 
L’agricultura de precisió permet reduir el consum d’aigua i adobs i aconseguir una major producció de fruits d’alta qualitat
 
 
La 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 31a edició d’Eurofruit han acollit aquest matí les IX Conferències Professionals i Amateur de Lleida Drone, organitzades per l’Associació Lleida Drone, una iniciativa adreçada als professionals del sector del camp i destinada a exposar els casos d’èxit de serveis agrícoles amb drons. Les empreses Drone by Drone i Bodegas Txakoli Txabarri, HEMAV Agro, Agromapping, CATUAV, MDrone i Aerial Insights, juntament amb els seus clients –ja sigui presencialment o telemàticament, a través de pantalles– han donat a conèixer a la setantena d’inscrits a les jornades les seves experiències en l’agricultura de precisió.
 
La segona part de la jornada ha consistit en un networking en què les empreses i els clients han tingut 10 minuts per contactar i parlar sobre les solucions específiques per al sector agrari i fruiter (agricultura de precisió). A més, pilots de drons han estat presents per oferir els seus serveis.
 
Andreu Ibáñez, president de l’Associació Lleida Drone, ha destacat que “enguany hem volgut deixar de banda les qüestions més tècniques sobre els drons i hem preferit centrar-nos en els casos concrets de funcionament dels drons en les finques agrícoles i les millores que han aportat als agricultors”. Ibáñez ha destacat que “els drons són una indústria que està naixent i els seus serveis es poden aplicar a tot tipus de cultius amb grans volums de producció” i ha afegit que “en el cas de les comarques lleidatanes, la tecnologia ja es fa servir als cultius de vinya, cereals i fruita dolça”.    
 
Joan Fons, representant de l’empresa HEMAV Agro, ha explicat els avantatges que s’obtenen en l’aplicació dels drons en l’agricultura de precisió, que ara també es fan servir a les petites finques; és vàlid per a tot tipus de cultius; s’aconsegueix una optimització en el consum de l’aigua i dels adobs, amb la conseqüent reducció de costos, i permet la presa de mostres i de recol·leccions per aconseguir una major producció d’una qualitat més alta. En el cas de la demarcació de Lleida, els drons s’apliquen als cultius de regadiu (pera, poma, nectarina, préssec, panís, etc.) i a la vinya.  

Ja a la tarda, les empreses Drone by Drone, HEMAV Agro, MDrone i Aerial Insights duran a terme demostracions en directe sobre l’agricultura de precisió a la zona de vols de la LleidaDrone Arena, un gran espai de més de 400 m2 i 5.000 m3protegit amb una gran xarxa de seguretat que recrea una explotació agrícola (amb diversos tipus de plantes). Les quatre firmes faran demostracions contínues de vol de drons, captura de dades i elaboració d’informes per explicar en directe als agricultors els processos i els resultats.
 
La zona es dedicarà de dijous a la tarda al dissabte al matí al món dels professionals de l’agricultura i els drons. El dissabte a la tarda i el diumenge l’espai de vol es convertirà en una zona lúdica en què diferents institucions i empreses cediran els seus drons per jugar i es faran tallers de vol i construcció de drons, competicions per a infants i demostracions de curses de drons.
 
A banda, de la zona de vols, laLleidaDrone Arena inclou un espai d’estands prop de la gran xarxa de seguretat, en què les empreses i les associacions poden oferir els seus serveis.


Fotos al post  

You May Also Like

0 comments