Noticias en medios de comunicación sobre la 3a jornada de #Lleida #Drone

by - 15:57

Noticia de la ACN

Els aficionats als aparells voladors teledirigits els proposen com a artilugis d'emergències

Una trobada a Lleida reuneix una seixantena de persones implicades en el desenvolupament dels anomenats 'drones'

XAVIER LOZANO - ACN · ID 719251

Lleida (ACN).- Una trobada a Lleida d'aficionats als aparells voladors teledirigits, els anomenats 'drones', vol demostrar que aquests artefactes seran últils, a curt termini, per actuacions d'emergència en temes sanitaris o d'extinció d'incendis. Aquest dissabte s'ensenya al Parc Científic de Gardeny com es pot portar un desfibril·lador d'una banda a l'altra de la ciutat en tres minuts. Aquests aparells voladors incorporaren, a mesura que avança la tecnologia, sofisticats sistemes de geolocalització, vol assistit i intel·ligència artificial. Una seixantena d'aficionats als 'drones' han participat avui a la trobada que s'ha fet al Magical Media de Lleida.
L'organitzador del Lleida Drone, Andreu Ibáñez, ha explicat que aquests artefactes plantegen un futur molt actiu a curt termini, ja que tenen "múltiples aplicacions pràctiques" ja que amb diverses aplicacions informàtiques "es poden programar automàticament i encarregar accions concretes i dirigides".

Drones de múltiples preus i formats
Els drones poden ser de diferents formes, encara que la majoria s'assemblen a un helicòpter amb diverses hèlices, tot i que també poden tenir forma d'avió. Els més grans fan un metre de diàmetre, i poden costar fins a 15.000 euros, tot i que també n'hi ha a partir de 100.

Opció "al·legal" amb múltiples usos
Tot i que de moment la utilització de drones no està regulada, el sector planteja diversos projectes d'utilitat sobretot pel treball en emergències, ja sigui sanitàries o en l'extinció d'incendis. Actualment s'està provant amb els Bombers de la Generalitat la utilització d'aquests aparells en les campanyes forestals. A més, gràcies a la incorporació de càmeres es poden fer prospeccions aèries de boscos i espais agrícoles de manera molt senzilla. 




Diario Segre 7-7


You May Also Like

0 comments