Enlairem la tecnologia, Formació STEM amb drons. Nota de premsa

by - 9:58


Enlairem la tecnologia, Formació STEM amb drons


El dissabte 6 de maig, en el marc de la jornada del Dia Internacional dels Drones 2017 celebrada al Parc Científic de Lleida, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, el clúster Catalonia Smart Drones, l’Associació LleidaDrone i la Fundació Hemav han anunciat el llançament del programa “Enlairem la tecnologia: formació STEM amb drons” per introduir els estudiants d’ESO i dels darrers cursos de l’educació primària en la tecnologia dels drons.




En el programa, que s’iniciarà el curs escolar 2017-18, s’elaboraran un seguit de propostes didàctiques i una motxilla pedagògica amb diversos materials i continguts, per facilitar als estudiants i als professors el coneixement de la tecnologia dron i el treball a l’aula amb aquests dispositius.


Així mateix, durant el primer trimestre del curs s’organitzaran dues trobades amb les escoles participants en què es presentaran els materials de les motxilles als docents. En aquestes trobades també es mostraran als estudiants diferents tipus de drons, se’ls ensenyarà a construir el kit del dron inclòs en la motxilla pedagògica i es faran demostracions de vol en un entorn controlat.





L’objectiu d’aquesta iniciativa és aprofundir en les competències científiques i digitals dels estudiants, per una banda, a través dels diferents components elèctrics, mecànics i digitals dels drons i, per una altra banda, a través de les diverses aplicacions en què es fan servir aquests dispositius (la fotogrametria o amidament a partir de tècniques fotogràfiques; el control de conreus, d’incendis, d’inundacions o de plagues; la revisió d’instal·lacions i d’infraestructures; …).

Aquest programa reforça l’aposta del Govern de col·laborar amb empreses capdavanteres de la tecnologia, com és el sector dels drons, per desenvolupar el pla STEMcat d’impuls de les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques en els estudiants de Catalunya.



Nota de prensa original de la Generalitat de Catalunya i notícia web

You May Also Like

0 comments